La FEMECV obri nous camins cap a la inclusió a la muntanya
La FEMECV obri nous camins cap a la inclusió a la muntanya
Unes 50 persones van participar en les activitats programades per a mostrar que és possible la inclusió d'aquells que volen gaudir del medi natural tenint algun tipus de discapacitat. Activitats que no van deixar indiferents als participants, ja que suposen una obertura a les possibilitats i mitjans que existeixen i constaten que són una realitat.
Primer van ser els tallers de cadira de muntanya (impartit pels professors de la UCV) i de barra direccional (per Julio Santodomingo de l'ONCE). L'objectiu d'aquests tallers era mostrar aquests recursos i sobretot ser conscients de la necessitat d'estar formats adequadament i així aprendre a utilitzar-los amb seguretat.
Un dels moments més impressionants del matí, va ser quan dos medallistes escaladors van realitzar una demostració de la seua capacitat i talent, davant la sorpresa dels participants per la dificultat i la tècnica que tots dos van mostrar.
Urko Carmona, tres vegades campió del món, va realitzar la seua exhibició escalant amb la seua única cama, i Ismael Sánchez ho va fer utilitzant un sol braç.
Es va convidar als assistents a realitzar escalada, en la qual van comprovar la dificultat d'escalar en les condicions de Urko i Ismael.
Posteriorment se'ls va realitzar una entrevista i es va realitzar una taula redona amb ponents de diferents realitats. Va participar Justo González (excorredor de muntanya cec) i Jesús Alcusa (el seu guia), ens van comptar la seua experiència com a corredors de muntanya quan encara no hi havia pràcticament recursos; Raimundo Nus del projecte Ni+Ni- =, va mostrar alguns dels seus reptes com la pujada al Teide en 2018 amb persones amb diferents discapacitats; Anna Blanco, va emocionar al públic comptant la seua experiència de pujada al Toubkal amb 7 dones més, totes supervivents de càncer (Toubkal, 4167 raons per a viure. Expedició 2019); Beatriz Bascuñan ens va donar a conéixer l'associació ACOVA i el seu projecte de senderisme, llançant a la FEMECV la necessitat de donar suport a aquest tipus de projectes perquè tiren avant i fer realitat la muntanya inclusiva que tots volem
Es van mostrar diferents realitats relacionades tant amb les gestes i reptes realitzades a la muntanya per persones amb alguna discapacitat com amb accions solidàries.
Agrair a l'ONCE i a la UCV per la seua col·laboració en la realització dels tallers per part d'alumnes i professors voluntaris, sense els quals no hauria sigut possible. Igualment, agrair al Complex Esportiu La Petxina per la cessió de les seues instal·lacions.
Gràcies a tots per la vostra participació i bona muntanya inclusiva.
Activitat subvencionada per Confedecom